Canisius Consulting
Consulting en Interim Management

Interim maintenance manager productiebedrijf

Probleem beschrijving
De organisatie (krantendrukkerij) stond aan de vooravond van een ingrijpend proces. Enerzijds een totale vervanging van de machines en installaties (investering van 65 milj. Euro), terwijl de productie gewoon door moest gaan. Anderzijds wilde men de organisatie kantelen van een output gestuurde productie naar een procesmatige productie wijze. Geen controle van het eindproduct, maar voorspelbare productie processen van begin tot eind. Bovendien was met de leverancier een output garantie en boetebeding afgesproken.

Opdrachtomschrijving

Uitvoering van de opdracht
In eerste instantie de cultuur binnen de TD veranderd. Er heerste veel wantrouwen richting de organisatie. Het was zaak de service gerichtheid van de medewerkers te verhogen. Er was veel oud zeer dat weggewerkt diende te worden.

Vanaf het begin van de opbouw van de nieuwe installaties en productie machines ben ik intermediair geweest tussen de project organisatie en de reguliere organisatie. Hierbij ook veel contact gehad met de diverse leveranciers en installateurs. Aandachtspunt was vooral dat de werkzaamheden voortgang konden vinden zonder dat de tijdigheid en de kwaliteit van de productie eronder leed.

Met de directeur heb ik veel samengewerkt om de cultuurverandering vorm en inhoud te geven. Hiertoe was een omvangrijk opleidingsprogramma opgesteld voor alle productie medewerkers en technische mensen.

Tijdens in gebruik name en aanloop van de machines is een Onderhouds Management Systeem  (OMS) geïnstalleerd. Dit project is op basis van de FMECA systematiek opgezet en uitgevoerd.

Uiteindelijk is een opvolger gezocht en ingewerkt.

Resultaat
De technische dienst is goed neergezet voor de nieuwe organisatie, waarbij de service verlening op een goed niveau is gebracht.

Verder is de organisatie tot op dit moment een toonbeeld van procesmatige productie binnen de kranten wereld in Nederland en daarbuiten.

Canisius Consulting staat u met raad en daad bij. Wilt u meer weten over dit project, neem dan direct contact op.

Terug naar Projecten

backtotop